Ovenschotel gehakt

Ovenschotel met gehakt is een heerlijk en makkelijk te bereiden gerecht. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het weinig tijd kost om te bereiden en het heerlijk smaakt. De ovenschotel met gehakt is een heerlijke combinatie van gehakt, groenten, aardappelen en kaas. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels bleekselderij, in plakjes
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 eetlepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 200 ml kippenbouillon
– 100 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Bak het gehakt in een koekenpan en voeg de ui, knoflook, wortel, bleekselderij, aardappel, tomatenpuree, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe.

3. Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

4. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.

5. Zet de ovenschaal in de oven en bak de ovenschotel in ongeveer 25 minuten gaar.

6. Serveer de ovenschotel met gehakt met een frisse salade.

Ovenschotel gehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven