Ovenpasta

Ovenpasta is een heerlijk en makkelijk gerecht om te maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. Met deze ovenpasta kun je een heerlijke maaltijd maken die je hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:

– 500 gram pasta
– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 blik tomatenpuree
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 100 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

4. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt tot het gaar is.

5. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

6. Giet de gekookte pasta af en voeg deze toe aan de gehaktmengeling. Roer alles goed door elkaar.

7. Verdeel de pasta over een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.

8. Zet de ovenschaal in de oven en bak de ovenpasta gedurende 20 minuten.

9. Serveer de ovenpasta direct.

Ovenpasta

Geef een reactie

Schuiven naar boven