Oven

Ovenschotel met gehaktballetjes

Met deze ovenschotel met gehaktballetjes maak je een heerlijke maaltijd die iedereen zal smullen. De gehaktballetjes zijn gemaakt van gehakt, ui, knoflook, ei, paneermeel en kruiden. De ovenschotel wordt afgemaakt met een saus van tomatenpuree, kruiden en kaas. De ovenschotel is eenvoudig te maken en is een heerlijke maaltijd voor het hele gezin.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 ei
– 2 eetlepels paneermeel
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 blik tomatenpuree
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 100 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng in een kom het gehakt, de ui, knoflook, ei, paneermeel, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper. Kneed het gehaktmengsel goed door elkaar.

3. Verdeel het gehaktmengsel in kleine balletjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

4. Bak de gehaktballetjes in de oven gedurende 15 minuten.

5. Verwarm ondertussen de olijfolie in een pan en voeg de tomatenpuree, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

6. Verdeel de saus over de bodem van een ovenschaal.

7. Leg de gebakken gehaktballetjes op de saus en bestrooi met de geraspte kaas.

8. Bak de ovenschotel in de oven gedurende 20 minuten.

9. Serveer de ovenschotel met een salade.

Oven

Geef een reactie

Schuiven naar boven