Ouderwetse wafels

Ouderwetse wafels zijn een heerlijk en nostalgisch dessert dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze klassieke wafels zijn luchtig en krokant, en worden geserveerd met een heerlijke topping zoals poedersuiker, vers fruit of chocoladesaus. Met dit recept kun je in een handomdraai een heerlijke ouderwetse wafel maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 2 eieren
– 1/2 kopje boter, gesmolten
– 1 kopje melk
– 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de wafelijzer voor.

2. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder en zout.

3. Klop in een andere kom de eieren, gesmolten boter, melk en vanille-extract.

4. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en mix tot een glad beslag.

5. Vet het wafelijzer in met wat boter of olie.

6. Giet een klein beetje beslag in het wafelijzer en bak de wafel goudbruin.

7. Herhaal dit met de rest van het beslag.

8. Serveer de wafels warm met poedersuiker, vers fruit of chocoladesaus.

Ouderwetse wafels

Geef een reactie

Schuiven naar boven