Ouderwetse kippenragout

Ouderwetse kippenragout is een heerlijk, klassiek gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat een heerlijke smaak heeft en een geweldige manier is om kip te bereiden. Deze kippenragout is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond.

Ingredi├źnten:

– 2 kippenbouten
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels bleekselderij, in plakjes
– 2 aardappelen, in blokjes
– 1 blik tomatenpuree
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 2 koppen kippenbouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie en boter in een grote ovenschaal. Voeg de ui, knoflook, wortels, bleekselderij en aardappelen toe en bak deze 5 minuten.

3. Voeg de tomatenpuree, tijm, rozemarijn, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed.

4. Voeg de kippenbouten toe en bak deze 5 minuten.

5. Voeg de bloem toe en roer goed.

6. Voeg de kippenbouillon toe en roer goed.

7. Breng de ragout aan de kook en laat deze 10 minuten koken.

8. Zet de ovenschaal in de oven en bak de ragout gedurende 30 minuten.

9. Serveer de ragout met een frisse salade.

Ouderwetse kippenragout

Geef een reactie

Schuiven naar boven