Ouderwets pannenkoeken

Ouderwets pannenkoeken zijn een heerlijk en eenvoudig gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. De basis van deze pannenkoeken is een mengsel van bloem, melk, eieren en boter. Deze ingrediënten worden gemengd tot een glad beslag en vervolgens in een hete pan gebakken. De resulterende pannenkoeken zijn licht en luchtig, met een heerlijke smaak. Hieronder volgt een recept voor ouderwets pannenkoeken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 2 eieren
– 2 kopjes melk
– 2 eetlepels boter, gesmolten
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.

2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder en zout.

3. Voeg de eieren, melk en gesmolten boter toe en mix tot een glad beslag.

4. Voeg wat boter toe aan de koekenpan en giet een klein beetje beslag in de pan.

5. Bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.

6. Serveer de pannenkoeken warm met stroop, poedersuiker of andere toppings naar keuze.

Ouderwets pannenkoeken

Geef een reactie

Schuiven naar boven