Ossobuco

Ossobuco is een Italiaans gerecht dat bestaat uit kalfsschenkel met een saus van tomaten, wijn en kruiden. Het is een heerlijk gerecht dat makkelijk te maken is en dat een heerlijke smaak heeft. In dit recept leer je hoe je een heerlijke ossobuco kunt maken.

Ingrediënten:

– 4 kalfsschenkels
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 blik tomatenblokjes
– 1/2 kopje droge witte wijn
– 1/2 theelepel tijm
– 1/2 theelepel oregano
– 1/2 theelepel rozemarijn
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de tomatenblokjes, witte wijn, tijm, oregano, rozemarijn, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

4. Leg de kalfsschenkels in de ovenschaal en giet de saus erover.

5. Zet de ovenschaal in de oven en bak de ossobuco gedurende 1 uur en 15 minuten.

6. Serveer de ossobuco met rijst of aardappelpuree.

Ossobuco

Geef een reactie

Schuiven naar boven