Ossobuco milanese

Ossobuco Milanese is een klassiek Italiaans gerecht dat al eeuwenlang wordt geserveerd. Het is een heerlijke stoofschotel met kruidige tomatensaus en gegaarde kalfsschenkel. De saus wordt geserveerd met rijst of pasta, en de kalfsschenkel wordt geserveerd met een knapperige korst van gebakken paneermeel. Dit recept is een eenvoudige manier om deze klassieke Italiaanse schotel te maken.

Ingrediënten:

– 4 kalfsschenkels
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1/2 kopje droge witte wijn
– 1/2 kopje paneermeel
– 2 eetlepels boter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, tijm, zout en peper toe en roer goed. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de witte wijn toe en laat de saus nog 5 minuten koken.

5. Leg de kalfsschenkels in een ovenschaal en giet de saus erover.

6. Bestrooi de kalfsschenkels met paneermeel en verdeel de boter erover.

7. Bak de kalfsschenkels in de oven gedurende 45 minuten.

8. Serveer de kalfsschenkels met de saus en rijst of pasta.

Ossobuco milanese

Geef een reactie

Schuiven naar boven