Ossentong

Ossentong is een heerlijk gerecht dat al eeuwenlang wordt bereid. Het is een smakelijk en voedzaam gerecht dat eenvoudig te bereiden is. In dit recept wordt de ossentong gekookt in een saus van witte wijn, knoflook, ui, kruiden en tomaten. Het resultaat is een heerlijke maaltijd die perfect is voor een avondmaal.

Ingrediënten:

– 1 ossentong
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 glas witte wijn
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– Olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit een scheut olijfolie in een grote ovenschaal. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze een paar minuten.

3. Voeg de ossentong toe en bak deze aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de witte wijn, tomatenblokjes, oregano, tijm en rozemarijn toe en breng het geheel aan de kook.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Zet de ovenschaal in de oven en laat het gerecht ongeveer 45 minuten garen.

7. Serveer de ossentong met aardappelpuree of rijst.

Ossentong

Geef een reactie

Schuiven naar boven