Ossenstaart

Ossenstaart is een heerlijk, smaakvol gerecht dat al eeuwenlang wordt bereid. Het is een klassieker die in veel landen wordt gegeten. Het is een gerecht dat veel tijd en aandacht vereist, maar het resultaat is het waard. In dit recept leer je hoe je een heerlijke ossenstaart kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 kg ossenstaart
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 laurierblaadjes
– 2 takjes tijm
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 eetlepel komijnpoeder
– 1 eetlepel korianderpoeder
– 1 eetlepel zout
– 1 eetlepel peper
– 1 eetlepel suiker
– 1/2 liter rode wijn
– 1/2 liter water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote braadpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de ossenstaart toe en bak deze aan alle kanten goudbruin.

4. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, zout, peper en suiker toe en roer alles goed door elkaar.

5. Voeg de laurierblaadjes, tijm en rode wijn toe en roer alles goed door elkaar.

6. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.

7. Zet het vuur laag en laat het gerecht ongeveer 2 uur zachtjes sudderen.

8. Haal de ossenstaart uit de pan en leg deze in een ovenschaal.

9. Giet de saus over de ossenstaart en zet de schaal in de oven.

10. Bak de ossenstaart in ongeveer 1 uur gaar.

11. Serveer de ossenstaart met aardappelpuree en groenten.

Eet smakelijk!

Ossenstaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven