Ossenhaaspuntjes italiaans

Ossenhaaspuntjes Italiaans is een heerlijk gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een lekkere combinatie van ossenhaas, Italiaanse kruiden en een saus van tomaten en witte wijn. Het is een gerecht dat je met een paar ingrediënten kunt maken en dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan. Dit recept is een echte aanrader voor een snelle maaltijd.

Ingrediënten:

– 500 gram ossenhaaspuntjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel Italiaanse kruiden
– 1 blikje tomatenblokjes
– 1/2 kopje witte wijn
– 1/2 kopje kippenbouillon
– 1/4 kopje verse basilicum, fijngesneden
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten.

3. Voeg de ossenhaaspuntjes toe en bak deze 5-7 minuten, of totdat ze gaar zijn.

4. Voeg de Italiaanse kruiden, tomatenblokjes, witte wijn en kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

5. Laat het gerecht 10-15 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de basilicum toe en breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer de ossenhaaspuntjes Italiaans met een salade of aardappelpuree.

Ossenhaaspuntjes italiaans

Geef een reactie

Schuiven naar boven