Ossenhaas met saus

Ossenhaas met saus is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieker die je met een paar ingrediënten en een beetje tijd kunt bereiden. De saus is een combinatie van boter, wijn, knoflook en kruiden die de ossenhaas een heerlijke smaak geven. Hieronder volgt het recept voor ossenhaas met saus.

Ingrediënten:

– 2 ossenhaas
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1/4 kopje witte wijn
– 1/4 kopje kippenbouillon
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de boter en olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

3. Voeg de ossenhaas toe en bak deze aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut mee.

5. Voeg de witte wijn, kippenbouillon, tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper toe en breng het geheel aan de kook.

6. Zet het vuur laag en laat de saus 10 minuten zachtjes koken.

7. Leg de ossenhaas in een ovenschaal en giet de saus erover.

8. Zet de schaal in de oven en bak de ossenhaas in 20 minuten gaar.

9. Serveer de ossenhaas met de saus en geniet ervan!

Ossenhaas met saus

Geef een reactie

Schuiven naar boven