Ossenhaas kerst

Ossenhaas is een heerlijk stuk vlees dat perfect is voor een kerstmaaltijd. Het is een mals stuk vlees dat gemakkelijk te bereiden is en een heerlijke smaak heeft. In dit recept wordt de ossenhaas gebakken in een kruidige saus en geserveerd met een knapperige salade. Het is een heerlijk en eenvoudig recept dat iedereen kan maken.

Ingrediënten:

– 2 pond ossenhaas
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/4 kopje rode wijn

Voor de salade:

– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 1 komkommer, in blokjes gesneden
– 1/2 kopje kappertjes
– 1/4 kopje olijven, gehalveerd
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– 1 theelepel oregano
– 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Leg de ossenhaas in een ovenschaal en bestrijk het vlees met olijfolie.

3. Meng de knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper in een kom en bestrijk het vlees met de kruidenmengsel.

4. Giet de rode wijn over het vlees en zet de schaal in de oven.

5. Bak het vlees gedurende 25-30 minuten, of totdat het gaar is.

6. Terwijl het vlees bakt, maak je de salade. Meng de tomaten, komkommer, kappertjes, olijven, olijfolie, citroensap, oregano en zout in een kom.

7. Serveer de ossenhaas met de salade. Geniet ervan!

Ossenhaas kerst

Geef een reactie

Schuiven naar boven