Originele boeuf stroganoff

Originele boeuf stroganoff is een heerlijke, klassieke Russische maaltijd die al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit rundergehakt, champignons, uien en een saus van room en paprika. Het is een gerecht dat je gemakkelijk kunt aanpassen aan je eigen smaak. Hieronder volgt een recept voor originele boeuf stroganoff.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 250 gram champignons, in plakjes
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels Worcestersaus
– 2 eetlepels bloem
– 250 ml kippenbouillon
– 250 ml room
– 2 eetlepels boter
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de uien, knoflook en champignons toe en bak nog een paar minuten mee.

3. Voeg de paprikapoeder, tomatenpuree, Worcestersaus en bloem toe en roer goed door.

4. Voeg de kippenbouillon en room toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

6. Giet het geheel in een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak het gerecht in ongeveer 20 minuten gaar.

7. Serveer de boeuf stroganoff met rijst of aardappelpuree.

Eet smakelijk!

Originele boeuf stroganoff

Geef een reactie

Schuiven naar boven