Origineel frikandel

Frikandellen zijn een populaire snack in Nederland. Ze zijn gemaakt van gehakt, kruiden en andere ingrediënten. Met dit recept kun je een originele frikandel maken die je zeker zal smaken. Deze frikandel is gevuld met kaas, ui, paprika en knoflook, wat het een heerlijke smaak geeft. Je kunt de frikandel ook serveren met een salade of frietjes. Geniet ervan!

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt

– 1 ui, fijngehakt

– 1 paprika, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels ketchup

– 2 eetlepels Worcestershire saus

– 1 eetlepel paprikapoeder

– 1 eetlepel zout

– 1 eetlepel peper

– 1 ei

– 100 gram geraspte kaas

– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe het gehakt in een kom en voeg de ui, paprika, knoflook, ketchup, Worcestershire saus, paprikapoeder, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar.

3. Voeg het ei toe en meng het geheel goed door elkaar.

4. Verdeel het gehaktmengsel in 8 gelijke porties en vorm er frikandellen van.

5. Leg de frikandellen op een met bakpapier beklede bakplaat.

6. Bestrijk de frikandellen met olijfolie en bestrooi ze met de geraspte kaas.

7. Bak de frikandellen in de oven gedurende 20 minuten.

8. Serveer de frikandellen met een salade of frietjes.

Origineel frikandel

Geef een antwoord

Schuiven naar boven