Origineel arretjescake

Arretjescake is een heerlijke, originele taart die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekkere combinatie van een cakebodem, een laagje chocolade en een laagje arretjes. Deze taart is een geweldige traktatie voor elke gelegenheid. Hieronder volgt het recept voor een originele arretjescake.

Ingrediënten:

– 200 gram boter

– 200 gram suiker
– 4 eieren
– 200 gram bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 200 gram pure chocolade
– 200 gram arretjes

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren toe en klop het mengsel nog een keer goed door.

4. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en meng het geheel goed door elkaar.

5. Vet een springvorm in en giet het beslag erin.

6. Bak de cake in de oven gedurende 25 minuten.

7. Laat de cake afkoelen.

8. Smelt de chocolade au bain-marie.

9. Giet de gesmolten chocolade over de cake.

10. Verdeel de arretjes over de cake.

11. Laat de taart afkoelen en serveer.

Eet smakelijk!

Origineel arretjescake

Geef een reactie

Schuiven naar boven