Oregano

Oregano is een veelzijdige kruid dat vaak wordt gebruikt in de Italiaanse keuken. Het heeft een kruidige, pittige smaak die heerlijk is in veel verschillende gerechten. Hieronder volgt een recept voor een heerlijke oreganosaus die je kunt gebruiken als dip, saus of als smaakmaker voor je favoriete gerechten.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 eetlepel gedroogde oregano

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/4 kopje gehakte verse peterselie

– 1/4 kopje gehakte verse basilicum

– 1/4 kopje gehakte verse oregano

– 1/4 kopje gehakte verse tijm

– 1/4 kopje gehakte verse rozemarijn

– 1/4 kopje gehakte verse salie

– 1/2 kopje tomatenpuree

– 1/4 kopje rode wijnazijn

– 1/4 kopje olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

2. Voeg de oregano, zout en peper toe en bak nog 1 minuut.

3. Voeg de peterselie, basilicum, oregano, tijm, rozemarijn en salie toe en bak nog 1 minuut.

4. Voeg de tomatenpuree, rode wijnazijn en olijfolie toe en roer goed.

5. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de saus warm bij je favoriete gerechten.

Oregano

Geef een reactie

Schuiven naar boven