Opperdoezer ronde

Opperdoezer ronde is een traditioneel Nederlands gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijk, eenvoudig gerecht dat bestaat uit aardappelen, uien, spek en eieren. Het is een gerecht dat makkelijk te maken is en dat heerlijk smaakt. Hieronder volgt het recept voor Opperdoezer ronde.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen
– 2 uien
– 100 gram spek
– 4 eieren
– Olijfolie
– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.

2. Pel en snipper de uien.

3. Bak het spek in een koekenpan met wat olijfolie.

4. Voeg de aardappelen en uien toe aan de pan en bak ze tot ze gaar zijn.

5. Voeg de eieren toe en bak ze tot ze gebakken zijn.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer de Opperdoezer ronde warm.

Opperdoezer ronde

Geef een reactie

Schuiven naar boven