Oosterse roerbakgroenten

Oosterse roerbakgroenten zijn een heerlijke manier om je dagelijkse portie groenten te eten. De combinatie van verschillende groenten met een pittige saus maakt het een smakelijke maaltijd. In dit recept worden de groenten geroerbakt met een pittige oosterse saus, wat resulteert in een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olie

– 1 ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 courgette, in plakjes

– 1 wortel, in plakjes

– 200 gram taugé

– 2 eetlepels oosterse saus

– 2 eetlepels sojasaus

– 1 eetlepel sesamolie

– 1 eetlepel suiker

– 1 eetlepel gember, fijngehakt

– 1 eetlepel chili flakes

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan.

2. Voeg de ui, knoflook, paprika, courgette en wortel toe en roerbak de groenten op hoog vuur gedurende 5 minuten.

3. Voeg de taugé toe en roerbak nog eens 5 minuten.

4. Voeg de oosterse saus, sojasaus, sesamolie, suiker, gember, chili flakes, zout en peper toe en roerbak nog eens 5 minuten.

5. Serveer de oosterse roerbakgroenten met rijst of noodles.

Oosterse roerbakgroenten

Geef een reactie

Schuiven naar boven