Onion bhaji

Onion Bhaji is een heerlijk Indiase snack die gemakkelijk thuis te maken is. Het is een perfecte snack voor een feestje of als bijgerecht bij een Indiase maaltijd. Het is een krokante, gefrituurde snack die gemaakt wordt van gesneden uien, kikkererwtenmeel, kruiden en specerijen. Hieronder volgt het recept voor Onion Bhaji.

Ingrediënten:

– 2 grote uien, gesneden

– 1 kopje kikkererwtenmeel

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel korianderpoeder

– 1 theelepel gemalen kurkuma

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel chili poeder

– 1/2 theelepel garam masala

– 1/4 kopje water

– Olie voor het frituren

Bereidingswijze:

1. Meng in een kom de kikkererwtenmeel, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma, zout, chili poeder en garam masala.

2. Voeg de gesneden uien toe en meng alles goed.

3. Voeg het water toe en meng tot een glad beslag.

4. Verwarm de olie in een pan.

5. Neem een lepel van het beslag en vorm er een platte bhaji van.

6. Bak de bhaji’s in de hete olie tot ze goudbruin en krokant zijn.

7. Haal de bhaji’s uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.

8. Serveer de Onion Bhaji’s warm met chutney of saus.

Onion bhaji

Geef een reactie

Schuiven naar boven