Oma’s uiensoep

Oma’s uiensoep is een heerlijke, traditionele soep die al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig recept dat een heerlijke, smaakvolle soep oplevert. Deze soep is een geweldige manier om een maaltijd te beginnen of om een koude winteravond te verwarmen. Hier is hoe je het maakt.

Ingrediënten:

– 2 grote uien, gesnipperd
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 2 koppen kippenbouillon
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/4 theelepel tijm
– 1/4 theelepel oregano
– 1/4 theelepel basilicum
– 1/4 theelepel knoflookpoeder

Bereidingswijze:

1. Verwarm de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze tot ze zacht en goudbruin zijn.

2. Voeg de bloem toe en roer goed om te combineren. Bak de bloem en uien gedurende 1 minuut.

3. Voeg de kippenbouillon toe en roer goed om te combineren. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken.

4. Voeg de zout, peper, tijm, oregano, basilicum en knoflookpoeder toe. Roer goed om te combineren.

5. Laat de soep nog 10 minuten koken. Serveer warm.

Oma’s uiensoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven