Oma’s pannenkoeken

Oma’s pannenkoeken zijn een klassiek gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Deze heerlijke pannenkoeken zijn licht en luchtig, met een heerlijke smaak. Ze zijn perfect als ontbijt, lunch of diner. Met deze eenvoudige stappen kunt u deze heerlijke pannenkoeken maken zoals oma ze maakte.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 2 eieren
– 1 1/2 kopjes melk
– 2 eetlepels boter, gesmolten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout.

3. Voeg de eieren, melk en gesmolten boter toe en meng tot een glad beslag.

4. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.

5. Voeg een kleine hoeveelheid boter toe aan de pan en giet een kleine hoeveelheid beslag in de pan.

6. Bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.

7. Leg de pannenkoeken op een bakplaat en zet deze in de oven om warm te houden.

8. Herhaal de stappen 5-7 totdat al het beslag is opgebruikt.

9. Serveer de pannenkoeken warm met stroop, poedersuiker of andere toppings naar keuze.

Eet smakelijk!

Oma’s pannenkoeken

Geef een reactie

Schuiven naar boven