Oma’s hete bliksem

Oma’s hete bliksem is een heerlijk, kruidig gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit aardappelen, uien, spek en kruiden. Het is een geweldige manier om een maaltijd te maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Hier is hoe je het maakt.

Ingrediënten:

– 4 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 uien, gesnipperd
– 4 eetlepels spek, in kleine stukjes gesneden
– 2 eetlepels boter
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 theelepel knoflookpoeder

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Smelt de boter in een grote ovenschaal.

3. Voeg de aardappelen, uien en spek toe en roer goed om.

4. Bestrooi met de kruiden en roer goed om.

5. Bak in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat de aardappelen gaar zijn.

6. Serveer warm.

Oma’s hete bliksem

Geef een reactie

Schuiven naar boven