Oma’s cake zelfrijzend bakmeel

Oma’s cake met zelfrijzend bakmeel is een heerlijke, zachte cake die je gemakkelijk thuis kunt maken. De cake is luchtig en smaakt heerlijk met een kopje koffie of thee. Het is een perfecte traktatie voor een verjaardag of een andere speciale gelegenheid. Met dit recept kun je een heerlijke cake maken die je familie en vrienden zeker zullen waarderen.

Ingrediënten:

– 250 gram zelfrijzend bakmeel
– 125 gram boter
– 125 gram suiker
– 2 eieren
– 2 eetlepels melk
– 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel.

4. Voeg het vanille extract toe en meng goed.

5. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en meng goed.

6. Voeg de melk toe en meng tot een glad beslag.

7. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

8. Bak de cake in de oven gedurende 30-35 minuten.

9. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.

10. Laat de cake afkoelen en serveer.

Eet smakelijk!

Oma’s cake zelfrijzend bakmeel

Geef een reactie

Schuiven naar boven