Oma’s appeltaart

Oma’s appeltaart is een heerlijke, klassieke taart die al generaties lang wordt gebakken. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken, maar het resultaat is een heerlijke, zoete taart die iedereen zal smullen. Deze taart is perfect voor een verjaardag, een feestje of gewoon als een lekker tussendoortje. Hieronder volgt het recept voor oma’s appeltaart.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 kopje suiker
– 1/2 kopje boter
– 2 eieren
– 2 theelepels vanille-extract
– 4-5 grote appels, geschild en in dunne plakjes
– 2 eetlepels kaneel
– 2 eetlepels suiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, zout en suiker.

3. Voeg de boter toe en kneed het deeg met je handen tot het een kruimelig deeg wordt.

4. Voeg de eieren en vanille-extract toe en kneed het deeg tot het een soepel deeg wordt.

5. Vet een taartvorm in en druk het deeg in de vorm.

6. Leg de appelplakjes op het deeg en bestrooi met kaneel en suiker.

7. Bak de taart in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

8. Laat de taart afkoelen en serveer.

Oma’s appeltaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven