Oliebollen over

Oliebollen zijn een traditioneel Nederlands gebak dat wordt gegeten tijdens de feestdagen. Ze zijn lekker zoet en kunnen worden geserveerd met poedersuiker, appelmoes of andere toppings. In dit recept leer je hoe je zelf oliebollen kunt maken. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig en je kunt ze binnen een paar uur klaar hebben. Laat je oliebollen smaken als de feestdagen met dit eenvoudige recept!

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 eetlepels suiker

– 2 theelepels bakpoeder

– 1/2 theelepel zout

– 2 eieren

– 250 ml melk

– 125 ml zonnebloemolie

– 1/2 theelepel vanille extract

– Olie voor het frituren

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom.

2. Voeg de eieren, melk, olie en vanille extract toe en meng tot een glad deeg.

3. Verwarm de olie in een grote pan op middelhoog vuur.

4. Neem een lepel deeg en vorm er een bal van.

5. Frituur de oliebollen in de olie tot ze goudbruin zijn.

6. Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.

7. Bestrooi de oliebollen met poedersuiker en serveer.

Eet smakelijk!

Oliebollen over

Geef een reactie

Schuiven naar boven