Okra

Okra is een veelzijdige groente die een heerlijke smaak heeft. Het is een populaire ingrediënt in veel gerechten uit het Midden-Oosten, Afrika en India. In dit recept wordt okra gebakken met knoflook, ui en tomaten. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die eenvoudig te maken is.

Ingrediënten:

– 500 gram okra

– 2 uien, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 tomaten, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel paprikapoeder

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de okra en snijd de uiteinden eraf.

3. Verdeel de okra over een ovenschaal en voeg de ui, knoflook, tomaten, olijfolie, komijn, paprikapoeder, zout en peper toe.

4. Roer alles goed door elkaar en zet de ovenschaal in de oven.

5. Bak de okra gedurende 20-25 minuten, of totdat de okra gaar is.

6. Serveer de okra warm met wat extra olijfolie en wat verse kruiden.

Eet smakelijk!

Okra

Geef een reactie

Schuiven naar boven