Nonnevot

Nonnevot is een traditioneel Belgisch gebak dat al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een luchtig, zoet gebak dat wordt gemaakt met een mengsel van bloem, suiker, boter, eieren, melk en kruiden. Het is een heerlijk gebak dat perfect is voor een speciale gelegenheid of als een lekkere traktatie. Hier is hoe je nonnevot maakt.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
– 250 gram boter
– 250 gram suiker
– 4 eieren
– 2 eetlepels melk
– 2 theelepels kaneel
– 2 theelepels kruidnagel
– 2 theelepels nootmuskaat

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, suiker, boter, eieren, melk en kruiden in een kom. Kneed het deeg tot een glad geheel.

3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een dikte van ongeveer 1 cm.

4. Snijd het deeg in vierkanten van ongeveer 5 cm.

5. Leg de vierkanten op een met bakpapier beklede bakplaat.

6. Bak de nonnevot in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.

7. Laat de nonnevot afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker.

Geniet van je heerlijke nonnevot!

Nonnevot

Geef een reactie

Schuiven naar boven