Nokedli

Nokedli is een Hongaarse specialiteit die bestaat uit kleine, gekookte dumplings. Het is een heerlijk, eenvoudig gerecht dat perfect is als bijgerecht of als hoofdgerecht. In dit recept leer je hoe je nokedli kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem

– 2 eieren

– 1/2 kopje melk

– 1/2 theelepel zout

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, eieren, melk en zout in een kom tot een glad beslag.

2. Verwarm de boter in een grote pan op middelhoog vuur.

3. Voeg het beslag toe aan de pan en roer het met een houten lepel tot het gaar is.

4. Voeg de peterselie toe en roer het nog een paar minuten.

5. Verdeel het beslag in kleine porties en vorm er kleine balletjes van.

6. Kook de balletjes in kokend water tot ze gaar zijn.

7. Serveer de nokedli met een saus naar keuze.

Nokedli

Geef een reactie

Schuiven naar boven