Noga

Noga is een heerlijk, veelzijdig ingrediënt dat vaak wordt gebruikt in de Oost-Europese keuken. Het is een soort gedroogde, geraspte kwark die wordt gemaakt van geiten- of schapenmelk. Het heeft een zachte, romige smaak en een licht zoute smaak. Noga is een geweldige manier om je maaltijden een extra smaak en textuur te geven. Hieronder volgt een recept voor een heerlijke noga-schotel.

Ingrediënten:

– 500 gram noga
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje groene erwten
– 1/2 kopje kikkererwten
– 1/2 kopje gedroogde tomaten, in stukjes gesneden

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de noga, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper toe en roer goed om. Bak de noga gedurende 5 minuten.

4. Voeg de erwten, kikkererwten en gedroogde tomaten toe en roer goed om.

5. Verdeel de noga-mengeling over een ovenschaal en bak gedurende 20 minuten.

6. Serveer de noga-schotel warm.

Noga

Geef een reactie

Schuiven naar boven