Noedelsoep vegetarisch

Noedelsoep is een heerlijke, voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. Deze vegetarische noedelsoep is een heerlijke, gezonde maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke dag, of als je gewoon zin hebt in een lekkere, gezonde maaltijd.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 wortels, in dunne plakjes

– 1 prei, in dunne ringen

– 2 laurierblaadjes

– 1 theelepel gedroogde tijm

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde basilicum

– 1 blikje tomatenpuree

– 1 liter groentebouillon

– 200 gram noedels

– 1 blikje maïs

– 1 blikje kidneybonen

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/4 kopje vers gehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, wortels, prei, laurierblaadjes, tijm, oregano en basilicum toe en bak ongeveer 5 minuten, of tot de ui glazig is.

2. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.

3. Voeg de noedels toe en kook ongeveer 8 minuten, of tot de noedels gaar zijn.

4. Voeg de maïs, kidneybonen, zout en peper toe en kook nog 5 minuten.

5. Verwijder de laurierblaadjes en voeg de peterselie toe. Serveer de soep met extra peterselie als garnering.

Noedelsoep vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven