Nieuwjaarsrolletjes

Nieuwjaarsrolletjes zijn een heerlijk en traditioneel gerecht dat vaak wordt gegeten tijdens de feestdagen. Deze heerlijke rolletjes zijn gemaakt van een dunne laag deeg dat is gevuld met een mengsel van groenten, kruiden en kaas. Ze zijn een perfecte snack of bijgerecht voor elke feestelijke gelegenheid. Hieronder volgt een recept voor het maken van deze heerlijke rolletjes.

Ingrediënten:

– 1 pakje bladerdeeg
– 1 kopje geraspte kaas
– 1 kopje gesneden groenten (zoals paprika, ui, wortel, champignons, etc.)
– 1 eetlepel kruiden (zoals oregano, basilicum, knoflookpoeder, etc.)
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak.

3. Meng de geraspte kaas, groenten, kruiden, olijfolie, zout en peper in een kom.

4. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg.

5. Rol het bladerdeeg op tot een cilinder.

6. Snijd de cilinder in plakjes van ongeveer 2 cm dik.

7. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

8. Bak de rolletjes in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.

9. Serveer de nieuwjaarsrolletjes warm.

Nieuwjaarsrolletjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven