Nduja

Nduja is een heerlijke Italiaanse salami die een heerlijke smaak heeft. Het is een zeer veelzijdige salami die je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept zal ik je laten zien hoe je een heerlijke nduja met pasta kunt maken. Dit is een eenvoudig en smakelijk recept dat iedereen kan maken.

Ingrediënten:

– 200 gram nduja
– 500 gram pasta
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel gedroogde oregano
– 1 eetlepel gedroogde basilicum
– 1 eetlepel gedroogde peterselie
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de nduja toe en bak deze 2-3 minuten.

4. Voeg de gedroogde kruiden toe en bak nog 1 minuut.

5. Voeg de gekookte pasta toe en roer alles goed door elkaar.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer de nduja met pasta direct.

Nduja

Geef een reactie

Schuiven naar boven