Nassi

Nasi is een traditioneel Indonesisch gerecht dat bestaat uit gekookte rijst en een verscheidenheid aan sauzen, groenten en vlees. Het is een populaire maaltijd die gemakkelijk te maken is en een heerlijke smaak heeft. In dit recept leer je hoe je een heerlijke nasi kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gekookte rijst

– 2 eetlepels olie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 eetlepel gember, fijngesneden

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel sambal oelek

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 kopje kokosmelk

– 1/2 kopje water

– 1/2 kopje gesneden groenten (bijvoorbeeld wortel, paprika, prei, etc.)

– 1/2 kopje gesneden kip of varkensvlees

– 1/4 kopje geroosterde pinda’s

– 1/4 kopje gesneden koriander

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, gember, kurkuma, sambal oelek, zout en peper toe en bak deze gedurende 2-3 minuten.

2. Voeg de kokosmelk, water, groenten, kip of varkensvlees, pinda’s en koriander toe en roer alles goed door. Laat het geheel 5-7 minuten koken.

3. Voeg de gekookte rijst toe en roer alles goed door. Laat het geheel nog 5-7 minuten koken.

4. Serveer de nasi met extra koriander en sambal oelek.

Eet smakelijk!

Nassi

Geef een reactie

Schuiven naar boven