Nasi lemak

Nasi lemak is een traditionele Maleisische gerecht dat bestaat uit kokosrijst, gekookte eieren, gebakken uien, gebakken kip en een pittige sambal. Het is een heerlijk, smaakvol gerecht dat eenvoudig te maken is. Hieronder volgt een recept voor nasi lemak met kip.

Ingrediënten:

– 2 kopjes kokosrijst
– 2 eetlepels zonnebloemolie
– 2 kipfilets, in blokjes gesneden
– 1 ui, in dunne ringen gesneden
– 2 eetlepels sambal
– 2 eieren, gekookt en gehalveerd
– 1 eetlepel geroosterde kokos
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de kokosrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olie in een wok of koekenpan en voeg de kipblokjes toe. Bak de kip totdat het gaar is.

3. Voeg de uiringen toe en bak deze totdat ze goudbruin zijn.

4. Voeg de sambal toe en roer goed om.

5. Voeg de gekookte eieren toe en roer goed om.

6. Voeg de kokosrijst toe en roer goed om.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Serveer de nasi lemak met de geroosterde kokos.

Nasi lemak

Geef een reactie

Schuiven naar boven