Nasi goreng

Nasi goreng is een populaire Indonesische maaltijd die bestaat uit gebakken rijst met een verscheidenheid aan ingrediënten. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. Met de juiste ingrediënten en de juiste technieken kun je een heerlijke nasi goreng maken die je hele gezin zal smaken. Hier volgt een recept voor nasi goreng.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gekookte rijst
– 2 eetlepels olie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 eetlepel gember, fijngesneden
– 1 eetlepel sambal oelek
– 1 eetlepel ketjap manis
– 1/2 kopje gesneden kipfilet
– 1/2 kopje gesneden garnalen
– 1/2 kopje gesneden groenten (bijvoorbeeld paprika, wortel, taugé)
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 eetlepel geroosterde sesamolie
– 1 eetlepel geroosterde pinda’s

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan.

2. Voeg de ui, knoflook, gember en sambal oelek toe en bak tot de ui zacht is.

3. Voeg de kip, garnalen en groenten toe en bak tot de kip gaar is.

4. Voeg de rijst toe en bak tot de rijst warm is.

5. Voeg de ketjap manis, sojasaus, sesamolie en pinda’s toe en bak tot alles goed gemengd is.

6. Serveer de nasi goreng warm.

Nasi goreng

Geef een reactie

Schuiven naar boven