Nasi goreng lonny

Nasi goreng lonny is een Indonesische klassieker die al generaties lang wordt geserveerd. Het is een heerlijke combinatie van rijst, groenten, kruiden en vlees. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. Hieronder volgt het recept voor nasi goreng lonny.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gekookte rijst
– 2 eetlepels olie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel sambal oelek
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje gesneden wortel
– 1/2 kopje gesneden paprika
– 1/2 kopje gesneden champignons
– 1/2 kopje gesneden kipfilet
– 1/4 kopje gesneden pinda’s
– 1/4 kopje gesneden koriander

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan.

2. Voeg de ui, knoflook, gemberpoeder, kurkuma, sambal oelek, zout en peper toe en bak deze gedurende 2-3 minuten.

3. Voeg de wortel, paprika, champignons, kipfilet, pinda’s en koriander toe en bak deze gedurende 5-7 minuten.

4. Voeg de gekookte rijst toe en bak deze gedurende 3-5 minuten.

5. Serveer de nasi goreng lonny met extra koriander en sambal oelek.

Nasi goreng lonny

Geef een reactie

Schuiven naar boven