Nagelhout

Nagelhout is een heerlijk, smakelijk en gezond gerecht dat al eeuwenlang in veel culturen wordt gegeten. Het is een traditioneel gerecht uit Afrika dat gemaakt wordt van gedroogd vlees, groenten en kruiden. Het is een eenvoudig gerecht dat makkelijk te bereiden is en dat een heerlijke smaak heeft. In dit recept leer je hoe je nagelhout kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram gedroogd vlees (bijvoorbeeld kip, rundvlees of lam)
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook totdat ze zacht zijn.

3. Voeg het gedroogde vlees toe en bak het vlees totdat het gaar is.

4. Voeg de tomaten, tomatenpuree, komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

6. Verdeel het vleesmengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak het gerecht gedurende 30 minuten.

7. Serveer het nagelhout met rijst of brood.

Nagelhout

Geef een reactie

Schuiven naar boven