Nachoschotel

Nachoschotel is een heerlijk en eenvoudig te bereiden maaltijd. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met vrienden of familie. Deze nachoschotel is gevuld met kruidige gehakt, zwarte bonen, maïs, jalapeños en kaas. Het is een heerlijke combinatie van smaken en texturen die ervoor zorgen dat je niet snel genoeg van deze maaltijd kunt krijgen. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke nachoschotel.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 blik zwarte bonen
– 1 blik maïs
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel cayennepeper
– 1 blik tomatenpuree
– 1 blik jalapeños
– 200 gram geraspte kaas
– 1 pak tortillachips

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Bak het gehakt in een grote koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak totdat het gehakt gaar is.

3. Voeg de kruiden toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de tomatenpuree, zwarte bonen, maïs en jalapeños toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

5. Verdeel de chips over de bodem van een ovenschaal.

6. Giet het gehaktmengsel over de chips en verdeel de kaas erover.

7. Bak de nachoschotel in de oven gedurende 20 minuten.

8. Serveer de nachoschotel met guacamole, salsa en creme fraiche.

Nachoschotel

Geef een reactie

Schuiven naar boven