Naanbrood

Naanbrood is een heerlijk Indisch gebakken brood dat vaak wordt geserveerd als bijgerecht bij Indiase gerechten. Het is een lekker en makkelijk te maken brood dat je zelf thuis kunt maken. Hieronder volgt een recept voor naanbrood dat je in ongeveer 30 minuten klaar hebt.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 theelepels zout

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels olie

– 300 ml lauw water

– 2 eetlepels yoghurt

– 2 eetlepels gesmolten boter

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, bakpoeder, zout en suiker in een kom.

2. Voeg de olie, lauw water, yoghurt en gesmolten boter toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.

3. Laat het deeg ongeveer 15 minuten rusten.

4. Verdeel het deeg in 8 stukken en rol elk stuk uit tot een dunne plak.

5. Verwarm een koekenpan en bak de naanbroden aan beide kanten goudbruin.

6. Serveer de naanbroden warm met je favoriete Indiase gerechten.

Naanbrood

Geef een reactie

Schuiven naar boven