Muskaatpompoen

Muskaatpompoen is een heerlijke wintergroente die veelzijdig is en een heerlijke smaak heeft. Het is een geweldige manier om een gezonde maaltijd te maken die vol van smaak is. In dit recept maken we een heerlijke ovenschotel met muskaatpompoen, champignons, ui, knoflook en een heerlijke kaassaus. Dit is een geweldige maaltijd die je hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:
– 1 muskaatpompoen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 250 gram champignons, in plakjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 500 ml melk
– 200 gram geraspte kaas
– 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verwarm de olijfolie en boter in een grote koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de champignons toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg de melk toe en breng aan de kook. Laat het mengsel 5 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de muskaatpompoenblokjes toe en roer goed. Breng op smaak met zout en peper.

6. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.

7. Bak de ovenschotel in de oven gedurende 25-30 minuten, of tot de kaas goudbruin is.

8. Garneer met de verse peterselie en serveer.

Muskaatpompoen

Geef een reactie

Schuiven naar boven