Muhamarra

Muhamarra is een heerlijke Libanese dip die gemaakt wordt van walnoten, pijnboompitten, rode peper, citroensap, olijfolie en komijn. Het is een heerlijke dip die perfect is als bijgerecht bij een mediterraan gerecht of als dip voor brood. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar minuten klaar hebt.

Ingrediënten:

– 1 kop walnoten
– 1/2 kop pijnboompitten
– 2 eetlepels rode peper
– 2 eetlepels citroensap
– 1/4 kop olijfolie
– 1 theelepel komijn

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de walnoten en pijnboompitten in een ovenschaal en rooster ze in de oven gedurende 10 minuten.

3. Haal de schaal uit de oven en laat de noten en pitten afkoelen.

4. Doe de noten en pitten in een keukenmachine en maal ze fijn.

5. Voeg de rode peper, citroensap, olijfolie en komijn toe en mix alles tot een gladde dip.

6. Serveer de muhamarra met brood of als bijgerecht bij een mediterraan gerecht.

Muhamarra

Geef een reactie

Schuiven naar boven