Mueslibollen

Mueslibollen zijn een heerlijk en gezond ontbijt of tussendoortje. Ze zijn gemakkelijk te maken en kunnen worden aangepast aan je persoonlijke smaak. In dit recept worden mueslibollen gemaakt met havermout, noten, zaden, gedroogd fruit en honing. Deze mueslibollen zijn een perfecte snack voor onderweg of als ontbijt.

Ingrediënten:

– 2 kopjes havermout
– 1/2 kopje gemengde noten (walnoten, amandelen, cashewnoten, etc.)
– 1/4 kopje zaden (zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, etc.)
– 1/4 kopje gedroogd fruit (rozijnen, cranberry’s, abrikozen, etc.)
– 1/4 kopje honing
– 2 eetlepels kokosolie
– 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de havermout, noten, zaden en gedroogd fruit in een grote kom en meng goed.

3. Voeg de honing, kokosolie en zout toe en meng alles goed.

4. Neem een kleine hoeveelheid van het mengsel en vorm er een bal van. Herhaal dit met de rest van het mengsel.

5. Leg de mueslibollen op een bakplaat en bak ze in de oven gedurende 15-20 minuten.

6. Laat de mueslibollen afkoelen en geniet ervan!

Mueslibollen

Geef een reactie

Schuiven naar boven