Msemen

Msemen is een Marokkaans gerecht dat bestaat uit platte, gebakken deegschijven. Het is een heerlijk, knapperig gerecht dat vaak wordt geserveerd als ontbijt of snack. Het is eenvoudig te maken en kan worden geserveerd met een verscheidenheid aan sauzen en toppings. Hier is een recept voor msemen dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:
2 kopjes bloem
1 theelepel zout
1 theelepel suiker
1/2 kopje olijfolie
1/2 kopje warm water

Instructies:

1. Meng de bloem, zout en suiker in een kom.

2. Voeg de olijfolie toe en kneed het deeg tot het glad is.

3. Voeg het warm water toe en kneed het deeg nog een paar minuten.

4. Laat het deeg een half uur rusten.

5. Verdeel het deeg in kleine stukjes en rol ze uit tot platte schijven.

6. Verwarm een koekenpan en bak de msemen aan beide kanten goudbruin.

7. Serveer de msemen warm met een saus naar keuze.

Msemen

Geef een reactie

Schuiven naar boven