Mozzarella tomaat

Mozzarella tomaat is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een warme zomeravond, of als je gewoon zin hebt in een lekkere snack. De combinatie van de zachte mozzarella, de zoete tomaat en de knapperige basilicum maakt dit gerecht heerlijk. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 2 tomaten

– 125 gram mozzarella

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel balsamicoazijn

– 1 theelepel suiker

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 eetlepel fijngehakte basilicum

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de tomaten in plakjes en leg ze op een ovenschaal.

3. Verdeel de mozzarella over de tomaten.

4. Meng de olijfolie, balsamicoazijn, suiker, zout en peper in een kom.

5. Giet het mengsel over de tomaten en mozzarella.

6. Bestrooi met de fijngehakte basilicum.

7. Bak de mozzarella tomaat in de oven gedurende 15-20 minuten.

8. Serveer de mozzarella tomaat warm.

Mozzarella tomaat

Geef een reactie

Schuiven naar boven