Moussaka vegetarisch

Moussaka is een traditioneel Grieks gerecht dat bestaat uit verschillende lagen van aardappelen, aubergine, courgette en tomaten. Deze vegetarische moussaka is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken en die je hele gezin zal smaken. Het is een perfecte maaltijd om te delen met vrienden en familie.

Ingrediënten:

– 2 grote aubergines, in plakjes gesneden
– 2 grote courgettes, in plakjes gesneden
– 2 grote tomaten, in plakjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 koppen bechamelsaus
– 1 kop geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Leg de plakjes aubergine, courgette en tomaat in een ovenschaal.

3. Meng de knoflook, olijfolie, oregano, basilicum, zout en peper in een kom en giet het over de groenten. Roer alles goed door elkaar.

4. Bak de groenten in de oven gedurende 25 minuten.

5. Verwarm de bechamelsaus in een pan.

6. Verdeel de gebakken groenten over de bodem van een ovenschaal.

7. Giet de bechamelsaus over de groenten.

8. Bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas.

9. Bak de moussaka in de oven gedurende 25 minuten.

10. Serveer de moussaka warm.

Moussaka vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven