Mosterdsoep librije

Mosterdsoep Librije is een heerlijke, pittige soep die je in een handomdraai kunt maken. Het is een klassieker uit de Nederlandse keuken en een favoriet bij veel mensen. De soep is gemaakt met een basis van mosterd, uien, aardappelen, kruiden en room. Het is een heerlijke, smaakvolle soep die je met een paar simpele ingrediënten kunt maken. In dit recept laten we je zien hoe je deze heerlijke soep kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 uien, fijngesneden
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 eetlepels mosterd
– 2 eetlepels bloem
– 1 liter kippenbouillon
– 2 eetlepels room
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel peterselie
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm een grote pan met wat olie en fruit hierin de uien totdat ze glazig zijn.

2. Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze mee totdat ze lichtbruin zijn.

3. Voeg de mosterd, bloem, kippenbouillon, room, tijm, peterselie, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

4. Breng de soep aan de kook en laat deze ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

5. Serveer de soep met wat extra room en wat fijngehakte peterselie.

Eet smakelijk!

Mosterdsoep librije

Geef een reactie

Schuiven naar boven