Mosselsoep

Mosselsoep is een heerlijke, smaakvolle soep die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van verse mosselen, groenten en kruiden die samen een heerlijke, smaakvolle soep maken. In dit recept leer je hoe je een heerlijke mosselsoep kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kg verse mosselen

– 2 uien, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 wortels, in plakjes

– 2 stengels selderij, in plakjes

– 2 aardappelen, in blokjes

– 2 laurierblaadjes

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel tijm

– 1 eetlepel peterselie

– 1 eetlepel dragon

– 1 liter kippenbouillon

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook, wortel, selderij en aardappelen.

2. Voeg de laurierblaadjes, tijm, peterselie en dragon toe en bak nog een paar minuten mee.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

4. Voeg de mosselen toe en laat de soep 10 minuten koken.

5. Breng de soep op smaak met zout en peper.

6. Serveer de soep met wat vers brood.

Eet smakelijk!

Mosselsoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven