Mosselsaus

Mosselsaus is een heerlijke saus die je kunt maken met verse mosselen. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. De saus is heerlijk bij gebakken vis, gebakken aardappelen of als dip voor stokbrood. Met deze stap-voor-stap instructies kun je eenvoudig een heerlijke mosselsaus maken.

Ingrediënten:

– 2 kg verse mosselen
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel boter
– 1 eetlepel bloem
– 1/2 liter visbouillon
– 1/2 theelepel tijm
– 1/2 theelepel peterselie
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Begin met het schoonmaken van de mosselen. Spoel de mosselen af onder koud stromend water en verwijder eventuele bevroren mosselen.

2. Verwarm de olijfolie en boter in een grote pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten.

3. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg de visbouillon toe en roer tot een gladde saus.

4. Voeg de tijm, peterselie, zout en peper toe en roer goed.

5. Voeg de mosselen toe en laat de saus 10-15 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de saus met gebakken vis, gebakken aardappelen of als dip voor stokbrood.

Mosselsaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven