Mosselen met knoflook

Mosselen met knoflook is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan. Het is een heerlijke combinatie van knoflook, witte wijn en verse mosselen. Dit recept is een geweldige manier om de smaken van de zee te combineren met de kracht van knoflook.

Ingrediënten:

– 2 kilo verse mosselen
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1/2 kopje droge witte wijn
– 2 eetlepels olijfolie
– 1/4 kopje fijngehakte peterselie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Begin met het schoonmaken van de mosselen. Verwijder de bevuilde schelpen en gooi deze weg. Spoel de mosselen af met koud water en laat ze uitlekken.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de witte wijn toe en breng aan de kook.

4. Voeg de mosselen toe en dek de pan af. Laat de mosselen 5-7 minuten koken, of totdat ze open staan.

5. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.

6. Serveer de mosselen meteen met wat extra peterselie en knoflook. Geniet ervan!

Mosselen met knoflook

Geef een reactie

Schuiven naar boven